RD RIKO RIBNICA – RK CELJE P.L. 33:33 (13:16)

Liga NLB, 2.krog,
Ribnica dvorana ŠCR, sobota, 14.9.2024, ob 19:00; sodnika Žan Pukšič, Miha Satler; gledalcev 350:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 33:33 (13:16)

RD Riko Ribnica: Braunović (20 obramb), Dobaj (3 obrambe), Planinšek 6, Mihelič, Klun 1, Gorenc, Žagar 7, Javor, Stefanović 2, Begić Zbačnik 1, Skol 1, Begić, Nosan 2, Cimerman 2, Đekić, Knavs 11 (2);
RK Celje Pivovarna Laško: Češek, Kozina (11 obramb), Jelen, Perić 7 (2), Marguč 4, Bognar 1, Belej, Onufriienko 2, Milićević 4, Ćirović 2, Malović, Makuc 6, Hurtado Vergara 1, Mlakar, Rakita 6 (2).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (2), RK Celje Pivovarna Laško 6 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, RK Celje Pivovarna Laško 12 minut;
Diskvalifikacije: -.

Tekmo smo na krilih odlične obrambe ter razpoloženega Braunovića v golu dobro odprli. Že v 8. minuti je pri rezultatu 2:1 in brezidejnem napadu po prvi minuti odmora na tekmi posegel gostujoči trener Perreira. Še naprej smo igrali dobro in po golu Planinška v 16. minuti izenačili najvišjo prednost 9:7. Še naprej je blestel Jagoš Braunović, ki je gostujoče napadalce spravljal v obup. Tako je pri rezultatu 10:7 v 18. minuti sledila še druga minuta odmora na tekmi gostujočega trenerja. Celjani so dobro odgovorili in po delnem izidu 3:0, v 24. minuti tekme izenačili na 10:10. Dobro smo odgovorili tudi mi in povedli 12:11, sledila pa je končnica, ki je postregla s kar nekaj sumljivimi sodniškimi odločitvami, tako da smo na odmor odšli z zaostankom 13:16.

Drugi polčas se je najprej začel izenačeno, nato pa smo prišli do delnega izida 3:0 in tako v 37. minuti ujeli priključek na 18:19. Še naprej smo grizli in po golu Knavsa v 45. minuti prišli do popolnega priključka 23:23. Po treh zapravljenih “zicerjih” so gostje v 51. minuti zopet ušli na 25:28 in lovljenje se je zopet pričelo. Po golu Knavsa v 55. minuti, smo ponovno ujeli priključek na 28:29 in po zadnji minuti odmora je posegel Perreira. Po golu Planinška v 57. minuti smo prišli do popolnega preobrata in vodstva 30:29 in pred nami je bila infarktna končnica v kateri smo bilo zelo blizu zmage, a se na koncu razšli z remijem 33:33.

Jagoš Braunović (RD Riko Ribnica): “Za nami je ena prava mođška tekma, obe ekipi sta dali vse od sebe, da bi prišli do obeh točk. Žal mi je, da nam ni uspelo osvojiti obeh točk pred domačo publiko. Fantje so se borili do zadnjega atoma moči in res ostaja grenak priokus, da nam ni uspelo zadržati dveh golov prednosti, ki smo jih imeli manj kot dve minuti do konca. Zahvalil bi se tudi navijačem za izredno vzdušje in izjemno podporo. Dvorana je bila polna in bili so naš sedmi igralec skozi celo tekmo.”

Uroš Milićević (RK Celje P.L.): “Za nami je težak obračun v Ribnici, na koncu pa delitev točk. Vedeli smo, da prihajamo na težko gostovanje, vedeli smo, da je bila tekma proti Krki le primer slabega dne ekipe. Danes so igrali veliko bolje. Mi smo se poskušali dobro pripraviti. Na koncu nas je koštala nezbranost v obrambi in v napadu. Razbranili smo tudi vratarja. Odhajamo z eno točko iz Ribnice. Čestitamo domači ekipi, mi pa že gledamo v naslednji krog.”

Igralec tekma: Jagoš Braunović (RD Riko Ribnica);

Naj vas spomnimo, da so še vedno na voljo sezonske vstopnice. Vse informacije najdete na tukaj.

More in -, Članska ekipa (3 of 421 articles)