RD RIKO RIBNICA – RK SVIŠ CUGELJ OKNA I. GORICA 31:32 (16:20)

Liga NLB, 4.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 28.9.2024, ob 19:00:

RD RIKO RIBNICA – RK SVIŠ CUGELJ OKNA I. GORICA 31:32 (16:20)


RD Riko Ribnica: Braunović (6 obramb), Jelenovič, Dobaj (4 obrambe), Pogorelec, Planinšek 4, Mihelič 2, Gorenc, Žagar 6, Javor, Stefanović 6, Begić Zbačnik 1, Skol, Begić 2, Nosan, Đekić 4, Knavs 6 (4);
RK Sviš Cugelj okna I. Gorica: Pekeč, Glavan (12 obramb), Justin 8 (5), Kolarič 1, Tekavčič 3, Stopar 2, Klemenčič 2, Ravnikar, Kutnar 2, Pirnat, Grum 3, Bradač, Korošec 5, Ključanin 5, Kompare, Košir 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (4), RK Sviš Cugelj okna I. Gorica 5 (5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minut, RK Sviš Cugelj okna I. Gorica 8 minut;
Rdeči kartoni: Blaž Nosan (40. minuta, RD Riko Ribnica).


Tekmo smo dobro začeli in na krilih razpoloženega Nikole Stefanovića hitro povedli z rezultatom 4:2. A gostje z Ivančne Gorice so dobro odgovorili in po tretjem golu razpoloženega Korošca izenačili na 6:6. Kljub razpoloženemu Ðekiću v napadu, gostujoči nalet ni poniknil, saj so po golu našega nekdanjega igralca Janeza Gruma povedli z rezultatom 8:10. Takoj je sledila minuta odmora Boruta Mačka. Kmalu zatem se je poškodoval še Ðekić in sledil je popoln mrk v napadu. Gostje so to s pridom izkoristili in po golu Tekavčiča v 22. minuti povedli z visokih 11:16 in znašli smo se v velikih težavah. Sledila je še druga minuta odmora Boruta Mačka. Tudi po njej se nikakor nismo znašli, a v končnici vendarle zaigrali bolje in rezultat znižali na 16:20.

V drugem polčasu smo pokazali drugačen obraz in počasi stopnjevali tempo. Po golu Žagarja v 39. minuti smo tako ujeli priključek na 21:23. Nato pa je zavrela kri v kateri je kratko z rdečim kartonom potegnil Blaž Nosan. Zopet se je začelo lovljenje in težka naloga, saj nam je razpadla praktično celotna obramba. Kljub temu smo se borili do konca in v končnici bili za to skoraj nagrajeni, vendar je podobno kot lani, tudi letos zablestel Jaka Glavan, ki je v zadnjih sekundah ribniškemu kapetanu ubranil žogo za izenačenje.

Končni rezultat tekme 30:31.

Jaka Đekić (RD Riko Ribnica): “V tekmo smo šli načeti, saj nas pestijo težave s poškodbami. Kljub temu smo šli v tekmo zbrano, napadalno smo bili razpoloženi. Škripalo pa je predvsem v obrambi, do konca tekme pa smo izgubili še dva igralca in ni se nam uspelo sestaviti, da bi tekmo v drugem polčasu obrnili v našo korist.”

Jaka Glavan (RK Sviš Cugelj okna): “Spet ena težka tekma v Ribnici, kot vedno. Prve tri tekme sezone se niso obrnile v našo korist, ta danes se nam končno je. Upam, da bo našim mladim fantom sedaj lažje. Čestitke fantom, čestitke Ribničanom, ki so pokazali, da so tudi brez nekaterih nosilcev, npr. Brina, čvrsti v obrambi in so kvalitetna ekipa. Sedaj moramo samo še sami sebe izgraditi, da ne bomo premagovali sami sebe v zadnjih minutah in bomo tekmo mirno pripeljali do konca.”

Igralec tekme: Jaka Glavan (RK Sviš Cugelj okna).

Ribničani že v sredo gostujejo v Slovenj Gradcu, naslednjo soboto pa ponovno v domači dvorani gostimo rokometaše Slovana.


More in Članska ekipa (6 of 426 articles)