RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 28:32 (14:17)

Liga NLB, 6. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 5.10.2024, ob 18:00; sodnika Bojan Lah, David Sok,; gledalcev 280:

RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 28:32 (14:17)

RD Riko Ribnica: Braunović (8 obramb), Jelenovič, Dobaj (3 obrambe), Pucer, Pogorelec, Planinšek 6, Mihelič, Gorenc, Žagar 4, Javor, Stefanović 3, Begić Zbačnik, Skol 2, Begić 2, Nosan 1, Knavs 10 (3);
RD LL Grosist Slovan: Bojić (13 obramb), Panjtar, Gošić, Slatinek Jovičič 6, Tzortzinis, Grojzdek, Pajt 1, Mlivić 9, Budja 3, Mehmedćehajić, Kovačič, Brozović 1, Grebenc, Zobec 8 (4), Hrastnik 4, Žabić.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (3), RD LL Grosist Slovan 5 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 6 minut, RD LL Grosist Slovan 12 minut;
Rdeči kartoni: Staš Slatinek Jovičič (47. min., RD LL Grosist Slovan), Jan Grebenc ( 51. minuta, RD LL Grosist Slovan).

Tekmo proti ekipi, ki v boju za naslov prvaka morda kotira celo najvišje, smo odlično odprli. Temu je ogromno pripomogla odlična taktična priprava na tekmo, saj smo goste z globoko obrambo povsem presenetili in hitro povedli z rezultatom 3:1. Še naprej smo nadaljevali z dobro igro v obrambi ter preudarno v napadu in po golu Knavsa v 11. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 7:4. Takoj je sledila minuta odmora gostujočega trenerja Uroša Zormana. Ta je goste hitro predramila, saj so zaigrali precej bolje predvsem v obrambi ter to dobro energijo prenesli tudi v napad in po golu Mlivića v 20. minuti izenačili na 9:9. Naslednjih nekaj minut smo spremljali izenačeno igro, v samem zaključku polčasa pa se je z nekaj obrambi izkazal Bojić, kar so Ljubljančani takoj kaznovali in na odmor odšli s prednostjo 14:17.

Drugi polčas se je začel izenačeno, saj je razlika ostajala ista. Sledili pa sta izključitvi Grebenca in Brozovića, kar smo izkoristili in se približali na 18:20. A še naprej je dobro branil Bojić, ki je nanizal 3 obrambe zapored. Slovan je to takoj izkoristili in v 42. minuti ušel na najvišjo prednost na tekmi 20:26. Sledila je minuta odmora Boruta Mačka, ki pa poteka tekme ni bistveno spremenila. Uspeli smo se približati na 3 zadetke, vendar nam kaj več žal ni uspelo.

Končni rezultat tekme 28:32.

Uroš Knavs, (kapetan RD Riko Ribnica): “Tretja zaporedna tekma z napeto končnico. Glede na zdravstveni karton ekipe, smo bili danes v podrejenem položaju. Nimamo si kaj očitati, borili smo se do konca, Slovan pa je zaradi večjega števila kakovostnih igralcev in boljše rotacije prišel do zaslužene zmage. Danes je bil Slovan favorit, mi pa bomo točke iskali v naslednjih tekmah.”

Nebojša Bojić (RD LL G. Slovan): “Težka tekma v Ribnici, kar smo tudi pričakovali. Po veliki borbi smo ob koncu zasluženo zmagali. Zgodilo se je ravno to, na kar smo se pripravljali in pričakovali, saj smo vedeli, da se bodo borili do zadnje sekunde. Kot vsako gostovanje v Ribnici, je bilo tudi to zelo težko. Čestitam svojim fantom na zmagi in gremo dalje.”

Igralec tekme: Nebojša Bojić (RD LL G. Slovan).

Naslednji teden nas najprej v sredo čaka pokalna tekma v Kočevju, nato pa v soboto 7.krog lige NLB v Trebnjem.

More in -, Članska ekipa (4 of 426 articles)