Novinec: Alan Javor (2000)

Ljubitelje rokometa obveščamo, da bo ribniški dres na mestu levi-srednji zunanji v sezoni 2024/25 oblekel igralec Alan Javor, letnik 2000.

Ta je svoje prve rokometne korake naredil v RK Zagreb, kjer je ostal vse do 18. leta. Kariero je nadaljeval v RK Dubrava, kjer je prvič okusil slast igranja v evropskih pokalih. V hrvaški ligi je nazadnje nosil dres RK Rudar, nato pa ga je pot prvič zanesla v Slovenijo, kjer je v sezoni 2022/2023 uspešno nastopal za RK Krško. Dobre predstave niso ostale neopažene, saj so mu te omogočile prestop v močno madžarsko ligo k ekipi PLER-u iz Budimpešte.
V prihajajoči sezoni se ponovno vrača v slovensko ligo, ob tej priložnosti je povedal: “Navdušen sem, da sem dobil priložnost igrati za ekipo kot je Ribnica, saj sem o njej slišal veliko pozitivnih stvari. Komaj čakam, da se začnejo priprave in ligaško tekmovanje, verjamem v pozitiven rezultat. Všeč mi je slovenska liga, ki slovi po hitri in atraktivni rokometni igri. “

Alan, dobrodošel!