RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 24:36 (10:18)

Liga NLB, 3.krog,
Koper, Arena Bonifika, sobota, 21.9.2024, ob 19:00:

RD KOPER – RD RIKO RIBNICA

RD Koper: Morato (5 obramb), Đurica (5 obramb), Lampe, Kligl 4 (2), Pajer 3, Purić 1, Bašić 1, Konjevič 4, Bekrić 5, Moljk 1, Furlan 1, Kovačevič 1, Muminović 2, Zugan 1;
RD Riko Ribnica: Braunović (12 obramb), Dobaj, Planinšek 2, Mihelič, Klun 2, Gorenc, Žagar 3, Javor 2 (1), Stefanović 5, Begić Zbačnik 2, Skol, Begić 1, Nosan 1, Cimerman 4, Đekić 4, Knavs 10 (3).

Sedemmetrovke: RD Koper 2 (2), RD Riko Ribnica 5 (4);
Izključitve: RD Koper 4 minut, RD Riko Ribnica 10 minut;
Diskvalifikacije: -.

Tekmo v prestolnici Obale smo odlično odprli ter hitro povedli z rezultatom 5:1. Še naprej nismo opuščali in na krilih razpoloženih Knavsa in Braunovića v 16. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi do tedaj 10:4. Takoj je sledila minuta odmora domačega trenerja Borisa Lisice. Tudi ta Primorcev ni zbudila, saj smo v 23. minuti po golu Žagarja povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 7:15. Domačini so tokrat odgovorili z delnim izidom 2:0 in morebitni nalet je tokrat z minuto odmora takoj prekinil naš Borut Maček. To mu je tudi uspelo, saj smo na odmor odšli s prednostjo 10:18.

Drugi polčas je bil popolna preslikava prvega, saj smo dominirali v vseh prvinah rokometne igre in temu primerno je naraščala tudi naša prednost. Ta je po golu Javorja v 42. minuti znašala že neverjetnih 12:24. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca in slavili z visokih 24:36.

Uroš Knavs, igralec tekme (RD Riko Ribnica): “Vedeli smo kam prihajamo, vemo kako težko je zmagati v Kopru. Videli smo, da so gostitelji zelo dobro odigrali prejšnji krog v Ormožu, mi pa smo se super pripravili, naredili dobro analizo in se prišli boriti. Odigrali smo na pravi ravni, sploh v obrambi in tudi v napadu. Mislim da smo odigrali zelo dobro tekmo. Čestitke fantom in čestitke tudi ekipi Kopra za borbo.”

Jaka Moljk, igralec RD Koper: “Slabo smo začeli tekmo, predvsem v napadu nam nikakor ni “stekla žoga”, preveč smo se zaletavali z individualno igro z mesta, brez nekega naleta in brez pretoka žoge. Ribnica je to dobro izkoriščala za hitre nasprotne napade. Kaznovala je vsako našo napako. Lahko ji le čestitamo za zmago.”

Še vedno si lahko kupite sezonsko vstopnico. Vse informacije najdete tukaj !!!