RK SLOVENJ GRADEC – RD RIKO RIBNICA 32:30 (15:16)

Liga NLB, 5. krog:
Slovenj Gradec, športna dvorana Slovenj Gradec, sreda, 2.10.2024, ob 19:00, sodnika Ozren Backović, Mirko Palačković:

RK SLOVENJ GRADEC – RD RIKO RIBNICA 32:30 (15:16)


RK Slovenj Gradec: Leben (8 obramb), Čudić (2 obrambi), Rantah 3, Cvetko 7 (1), Milenković 4, Karlaš, Levc 2, Šol, Svečko 1, Potočnik 1, Pandev 3, Eskeričić 6 (1), Kačičnik 1, Saleznik, Lampret 1, Štumpfl 3;
RD Riko Ribnica: Braunović, Jelenovič, Dobaj (7 obramb), Pucer, Pogorelec 1, Planinšek 2, Mihelič 3, Gorenc, Žagar 2, Javor 1, Stefanović 4, Begić Zbačnik, Skol 3, Begić, Nosan 1, Knavs 13 (3).

Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec 4 (2), RD Riko Ribnica 4 (3);
Izključitve: RK Slovenj Gradec 8 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Rdeči kartoni: Nej Planinšek (21. minuta, RD Riko Ribnica).

Kljub kadrovski podhranjenosti smo tekmo dobro odprli ter po golu razpoloženega Knavsa v 7. minuti prvič na tekmi povedli 5:6. Še naprej smo nadaljevali z dobro predstavo in ob dobrem Dobaju v 15. minuti po golu Žagarja povedli 6:8. Dobaj je nadaljeval z odlično predstavo v golu, Knavs pa je iz hitrih protinapadov kaznoval nezbranost domačih ter v 18. minuti zadel za novo najvišjo prednost na tekmi 7:11. Takoj je sledila minuta odmora Žige Lesjaka. Ta je na Bojevnike odlično vplivala, saj so po dobrih obrambah Lebna odgovorili z delnim izidom 3:0. Ob že tako zdesetkani zasedbi, sta sodnika sumljiv rdeči karton pokazala še Planinšku in znašli smo se v sila nezavidljivi situaciji. Kljub temu smo še naprej delovali dobro in nadzirali potek igre. Pri rezultatu 12:14 je v 26. minuti po minuti odmora posegel tudi Borut Maček. A suverenost v napadu, je ob vseh mladeničih v igri počasi začela padati. Za nameček se je ohladil še Dobaj, kar se domačini izkoristili ter pred odmorom ujeli priključek na 15:16.

Nalet domačinov se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, ko so izkoristili nekaj dobrih obramb Lebna ter v 33. minuti zopet povedli 17:16. A tokrat smo dobro odgovorili mi ter zopet povedli in narekovali tempo igre. Žal pa se nam nikakor ni uspelo odlepiti na več kot zadetek prednosti. Po golu Rantaha v 48. minuti so domačini zopet odgovorili ter po dolgem času povedli z rezultatom 25:24 in takoj je sledila minuta odmora Boruta Mačka. Žal se nismo uspeli več vrniti v igro, saj po tistem, ko so varovanci Žige Lesjaka povedli z dvema zadetkoma prednosti, te niso več izpustili iz rok in tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat tekme 32:30.

Uroš Knavs, igralec RD Riko Ribnica: “V Slovenj Gradec smo se prišli borit, držali smo se z domačini skozi celo tekmo a na koncu žal popustili. Čestitam domačinom za zasluženo zmago.”

Rok Cvetko, igralec RK Slovenj Gradec: “Pričakovali smo težko tekmo. Ribnica je tokrat odigrala borbeno, a sta borbenost in želja vendarle pretehtali v našo prid. Znova smo pokazali značaj in na krilih izjemnih navijačev prišli do nove zmage. Hvala publiki za izjemno podporo.”

Igralec tekme: Rok Cvetko (RK Slovenj Gradec)

Že v soboto nas v domači dvorani čaka sosedski derbi z ekipo RD LL Grosist Slovan.


More in -, Članska ekipa (5 of 426 articles)