RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 31:26 (16:13)

Liga NLB, 7. krog,
Trebnje, dvorana OŠ Trebnje, sobota, 12.10.2024, ob 18:30, sodnika Dejan Ivančič, Igor Ivančič:

RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 31:26 (16:13)


RK Trimo Trebnje:
Skledar (4 obrambe), Lesjak (5 obramb), Višček 3, Didovič 2, Jurečič 4 (2), Latković, Pipp 6, Soršak, Kotar 1, Miklavec 1, Guček 1, Grmšek 3, Grbić 4, Cingesar 4, Nešić 1, Krešić 1;
RD Riko Ribnica: Braunović (3 obrambe), Jelenovič, Dobaj, Pucer, Pogorelec 1, Planinšek 2, Mihelič 1, Gorenc 1, Žagar 3, Javor, Stefanović 6, Begić Zbačnik 1, Skol 1, Nosan 2, Knavs 8 (5).

Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje 2 (2), RD Riko Ribnica 7 (5);
Izključitve: RK Trimo Trebnje 4 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Diskvalifikacije: -.


Trebanjci so na dolenjskem derbiju na domačem igrišču suvereno prišli do novih dveh točk.

Tekma se je začela zelo izenačeno, a so prvi tempo prevzeli domačini, ki so po golu Pippa v 7. minuti povedli z rezultatom 5:3. Na krilih dobre igre Nikole Stefanovića, smo se hitro vrnili v igro in po njegovem že petem zadetku v 16. minuti prvič na tekmi povedli z rezultatom 8:9. Sledil je nov trebanjski odgovor in z delnim izidom 4:1 vodstvo 12:10 v 20. minuti tekme. Z minuto odmora je dobro odgovoril Borut Maček, saj smo se po tej sestavili in hitro vrnili nazaj v igro. Tako je pri rezultatu 13:12 v 27. minuti po minuti odmora posegel še domači trener Radoslav Stojanovik. Takoj po tej je sledila druga dvominutna izključitev Nikole Stefanovića, kar se je kasneje izkazalo morda celo za ključni moment tekme. Trebanjci so to izkoristili in na odmor odšli s prednostjo 16:13.

Domačini so momentum prenesli tudi v drugi polčas, saj so tega otvorili z delnim izidom 3:0 in novo najvišjo prednostjo na tekmi 19:13. Žal se v tekmo nismo več vrnili, saj smo se uspeli približati največ na štiri zadetke zaostanka. Domačini so potem, ki so vodili že celo sedem zadetkov prednosti, tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 31:26.

Uroš Knavs, igralec RD Riko Ribnica: “Za nami je zahtevna tekma. Trimo Trebnje je preprosto boljša ekipa. Ima rotacijo in igro, mi pa še zmeraj sestavljamo ekipo. Gostitelji so bili zasluženo boljši, nas pa v prihodnje čakajo pomembnejše tekme.”

Matic Anton Pipp, igralec RK Trimo Trebnje: “Vedeli smo, da k nam prihaja neugoden tekmec, ki je v zadnjih krogih prikazal zelo dobro igro. Mi smo se na Ribničane uspešno pripravljali cel teden in že hitro postavili ton igre, ki smo ga želeli držati tekom tekme ter zasluženo slavili.”

Igralec tekme: Matic Anton Pipp, (RK Trimo Trebnje).

Liga se nadaljuje prihodnjo soboto, ko v ribniški dvorani gostimo rokometaše iz Krškega.

 

 

More in -, Članska ekipa (2 of 426 articles)